20.10.2016 1166

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz eğitim öğretim faaliyetine ilk olarak 1949-1950 eğitim-öğretim yılında "Kızören İlkokulu" olarak başlamıştır. Resmi kayıtlara göre ilk öğrenci kaydını 18.11.1950 tarihinde yapmıştır. Bu okul binası iki derslik, bir müdür odası ve bir mutfaktan oluşan bir binadır. O dönemde bölgenin merkezi olması ve mahalli idareler yönetimine göre bucak olması nedeniyle köyde bulunan tek okul, bölgeye hizmet vermiştir. Bu okul binası artık kullanılmamaktadır.

1994 yılında şu an hizmet veren on dört derslikli okul binası yapılmış ve 1994-1995 eğitim-öğretim yılından itibaren hizmet vermeye başlamıştır. 1998 yılında okulun bahçe duvarı içerisine ayrı bir bina olarak kantin binası inşa edilmiş ve 1998-1999 eğitim-öğretim yılından itibaren kantin öğrencilere hizmet vermeye başlamıştır

1998 yılı yaz tatili döneminde okulun ihata duvarı yapılmış ve okul bahçesinde ağaçlandırma çalışmalarına başlanmıştır.

2000 yılında şu anda yemekhane, kütüphane, fen bilimleri laboratuvarı, rehberlik odası, mescit ve spor odalarının bulunduğu prefabrik yapı inşa edilmiştir.

2006 yılında okulun bahçesine okul-veli işbirliği ile altı dairelik sobalı lojman yapılmış ve 2006 yılı Ağustos ayında hizmete girmiştir.

2007 yılında okulun sıvı yakıtlı olan kalorifer sistemi değiştirilerek kömürlü sisteme dönüştürülmüştür.

2014 yılında okulumuz bünyesinde Kızören Somuncu Baba İmam Hatip Ortaokulu açılmıştır.

Şu anda okulumuz bünyesinde Kızören İlkokulu, Kızören Somuncu Baba İmam Hatip Ortaokulu ve Kızören Ortaokulu olmak üzere üç farklı okul türü bulunmakla beraber toplam öğrenci sayımız 300'den fazladır.

Öğrencilerimizin % 90'ından fazlası 9 farklı servis aracı ile 36 farklı merkezden taşıma yoluyla okulumuza gelmekte ve okulumuz en büyük taşıma merkezlerinden birisi olma özelliğini taşımaktadır.

Okulumuz halen 3 idareci, 26 öğretmen ve 2 hizmetli ile Obruk öğrencileri için çalışmaya devam etmektedir.